Book foredragsholder Jacob Søndergaard
Jacob Søndergaard kan bookes til:
 • Foredragsholder
 • Optrædning på engelsk

Book Jacob Søndergaard

Jacob Søndergaard er vist det man bedst kan beskrive som en sundhedsnørd. Typen der er evigt nysgerrig efter at finde bedre løsninger på, hvordan vi som mennesker gør fysisk aktivitet til en fast del af hverdagen. Om det så er ved at hoppe i en kold sø en tidlig vintermorgen, for at varme kroppen op(!), eller ved at droppe bilen for at cykle til alt indenfor 25 km radius

Med en baggrund i human fysiologi, tager han afsæt i naturvidenskaben, og forsøger at efterprøve de langhårede hypoteser på sin egen krop, for derefter at omsætte det til håndgribelige anvisninger til sine modtagere.

Du skal booke Jacob fordi…

at Jacob som foredragsholder brænder for at give deltagerne en oplevelse, hvor der både grines og reflekteres. Han kommunikerer i et letforståeligt sprog, proppet med humor og finurlige sprogblomster – og som han selv siger; “Du kan ikke bevæge andre, hvis du ikke kan bevæge dig selv.”

Hans filosofi er, at eksperimenter og spørgsmål er nøglen til læring. Han opfordrer til at tage chancer og udfordre det, der er etableret, fordi det er gennem eksperimenter og refleksion, at vi udvikler os. Jacob tror ikke på at sundhed er en endelig destination, men snarere en vedvarende rejse med både op- og nedture. Det er netop i accepten af det, at vi finder motivationen og energien til at udfordre livet på ny.

Jacob Søndergaard er bl.a. kendt for sin værtsrolle på DR1’s populære program “Rigtige Mænd,” hvor han på fineste vis balancere leg og udfordring. Han har også erfaring med at afholde teambuilding-events for topledere i MAERSK samt præsentere foredrag som “Topform Uden Træning” for NOVO Nordisk’s 43.000 medarbejdere om foråret. I alle sine aktiviteter, har Jacob den tilgang, at han tilpasser sig deltagerne, men samtidig udfordrer dem til at lære i deres nærmeste læringszone.

Jacobs tidligere præstationer

 • Vært og træner på DR1 Rigtige Mænd – 4 sæsoner
 • Tidligere træner for Kronprinsesse Mary 2011-2013, landsholdsspiller i fodbold William Kvist, tidligere toppolitiker Søren Pind
 • Udviklet en træningssko sammen med NIKE, som blev opkaldt efter ham (Zoom Trainer Guard)
 • Moderater på Sundhedens Topmøde, Folkemødet Bornholm 2017
 • Afviklet + 250 foredrag
 • 2 børn, gift + 1 hund
 • afviklet + 2000 1:1 personlige træningssessioner
 • Udviklet og afviklet sundhedskoncepter for Novo Nordisk, Grundfos og Codan
 • Træningsekspert på TV2 Go´morgen Danmark 2011-2013

Foredrag med Jacob Søndergaard

Topform Uden Træning

Lyder det som et opslag, der kunne flås ud af det gode gamle kuponhæftekatalog? Så er du ikke helt galt på den. Men hvorfor er det så dragene med lige netop begreber som god form, energi og tid? Måske fordi vi alle føler, at det er en kapital, som vi ikke har adgang til.

Løsningen er ikke at klemme træning ind i allerede overfyldte skemaer eller acceptere en middelmådig tilværelse fyldt med Netflix og leverpostej. Dette gør os bestemt ikke til lykkeligere mennesker.

Sammen med Jacob vil du opdage, hvordan du kan ændre din tilgang fra at organisere dit liv omkring tidsstyring, time management og andre fancy begreber til at udnytte naturens skjulte potentiale og opnå en sund døgnrytme. Du vil blive taget med på en rejse til den afrikanske savanne, hvor du vil lære om “oprindelige menneskers aktivitetsniveau” og forstå, hvorfor det er relevant for dig. Du vil forstå, hvad der skal til for at motivere senil-demente til at blive mere aktive, og erkende hvorfor IKEA kan andet end at give Rigtige Mænd grå hår på hovedet, når de laver rulleskøjte orienteringsløb efter lukketid.

Men der er få ting her i livet der er gratis, udover lommeuld. Og det skal heller ikke nødvendigvis være let. Jacobs strategi er stik imod “spring over, hvor gærdet er lavest”, men har i stedet fokus på begreber som fordybelse, ubehag, hverdagsstolthed… Og så mener han at vi skal lære at elske vores bøvl!

Du vil lære at identificere enkle måder, hvor du med vilje kan tilføje en vis kompleksitet til din daglige rutine og omdanne den til en platform for fysisk aktivitet og kvalitetstid for dig selv, måske endda sammen med en person, du holder af.

Den Ubrydelige Vane

Har du nogensinde tænkt på, hvad det kræver at ændre vaner, især når det kommer til mænd, der ønsker at opretholde deres maskulinitet? Men vigtigere endnu, hvad kan dette foredrag tilbyde dig, selvom du ikke nødvendigvis er en del af Rigtige Mænd?

Jacob, som du måske kender som vært og træner på DR1’s populære program, Rigtige Mænd,  har hjulpet en gruppe mænd med at inkorporere sundhed i deres daglige liv uden at gå på kompromis med deres maskuline identitet. Men hvad skal der egentlig til for at motivere denne gruppe mænd til at gå fra tanke til handling?

Er det blot et spørgsmål om viljestyrke? Alle er klar over fordelene ved at have mere energi, færre smerter og mindre sygefravær. Så hvorfor er det så svært at begynde at spise sundere og træne mere regelmæssigt? Mange tror, at de mangler viljestyrken til at komme i gang. Men er det virkelig det, der skal til, eller er det tid til at revidere vores tilgang til forandring?

Jacob vil tage dig med på en fascinerende rejse ind i motivationspsykologien og udfordre de mest udbredte myter omkring vaneforandring. Hvorfor er det så udfordrende at skabe varige forandringer og sundere vaner? Hvilken rolle spiller dine relationer i din evne til at leve sundt? Kan man virkelig tvinge sig selv til forandring, eller er der en smartere vej?

Dette er blot et udsnit af det, som Jacob vil udforske med dig. Foredraget vil også omfatte enkle retningslinjer til sund og nærende kost samt praktiske øvelser, der vil vise dig, hvor let det kan være at gøre en mærkbar forskel for din egen krop.

Undervejs vil Jacob dele eksempler og casehistorier fra TV-programmet Rigtige Mænd, hvilket gør det nemt for dig at identificere dig selv med de mest komplekse teorier.

Du kan også forvente udfordrende øvelser, der kombinerer samarbejde og sund konkurrence, fordi humor og leg er nøglen til den naturlige vej til forandring.

Gør dig klar til at opleve “Den Ubrydelige Vane” – et foredrag, der ikke kun handler om at ændre vaner, men også om at forstå dig selv og dine muligheder for personlig vækst.

Book forespørgsel på

Jacob Søndergaard

Udfyld formulararen her på siden med dine oplysninger og vi vil kontakte dig hurtigst muligt på din forespørgsel.

 • Dækker hele Danmark
 • Også uden for Danmarks grænser
 • +10 års erfaring inden for branchen
 • Gratis og uforpligtende forespørgsel

Cecilie Strandvig

Head of booking
Bookingforespørgsler

+45 22 55 51 55
[email protected]

Bookingformular AS

"*" indikerer påkrævede felter

DD skråstreg MM skråstreg ÅÅÅÅ
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.