Foredragsholder & moderator

Michael Andersen

Michael Andersen er foredragsholder, forfatter, ledelsesfilosof, erhvervspsykologisk rådgiver og er teoretikeren bag ledelsesfilosofien ”Compassionfokuseret Ledelse”. Og så er han en helt igennem fantastisk formidler.

Michael Andersen
Book forespørgsel

Michael kan bl.a. bookes til:

  • Foredrag
  • Vært / Konferencier
  • Talks / Debat
  • Michael optræder også på engelskOptræder på engelsk

Booking af Michael Andersen

Michael Andersen har mange kompetencer, men den gennemgående røde tråd handler om psykologien og filosofien ved mennesker og relationer. Og det er der brug for, både indenfor ledelsesrådgivning på internationalt topniveau og når der skal ”data-gidselforhandles” med Rusland, Kina eller Nordkorea’s superhackere. Når alt kommer til alt handler det om, hvordan vi mennesker tænker og handler.

Med afsæt i filosofiens og psykologiens teorier, eget levede liv som far, ægtemand og skilt samt erfaring som rådgiver for topledelser i mere end 35 lande, bringer Michael Andersen klogskab, visdom og humor til bordet for at forklare, hvorfor mennesket er det mest fjollede væsen på kloden.

Du skal booke Michael Andersen fordi…

at Michael Andersen formidler på en letforståelig og underholdende måde den dybt akademiske viden fra filosoffer og psykologiprofessorer, og hans foredrag efterlader publikum oplyste, underholdt og dybt eftertænksomme. Og udover det, er han bare et helt igennem behageligt menneske, der på kærligeste vis, tager hans publikum med ind bag skærmen og hjørnekontoret.

Foredrag med Michael Andersen

At kunne samarbejde forventes på enhver arbejdsplads – det ved vi alle. Men de færreste ved, hvad samarbejde egentlig indebærer. Her er nysgerrighed den mest væsentlige ingrediens, og oprigtig nysgerrighed er en af de sværeste færdigheder for mennesker at mestre. Når kun få har denne viden, skyldes det, at det kun er få, der virkelig har udvist ægte nysgerrighed. Dette skyldes ikke mangel på interesse, men snarere en manglende forståelse for, hvad det kræver at være nysgerrig.

Netop denne mangel på forståelse for sammenhængen mellem samarbejde og nysgerrighed fører til, at mange mennesker giver dårlige råd om samarbejde og samarbejdsrelationer. Selvom disse råd måske er velmente, er de ofte forkerte. Så hvordan kan organisationer etablere et sundt samarbejde, og hvordan kan samarbejdsrelationerne blive mere frugtbare.

I sit foredrag ønsker Michael Andersen at belyse de psykologiske, modsatrettede dynamikker, der er indlejret i kravet om samarbejde i en traditionelt struktureret virksomhed. Han ønsker dermed at inspirere til at tænke anderledes og prøve nye tilgange til samarbejde.At samarbejde forventes på enhver arbejdsplads, det er velkendt for os alle.

Michael Andersen er teoretikeren bag ledelsesfilosofien “Compassionfokuseret Ledelse” og forfatter til bogen med samme navn.

I Compassionfokuseret Ledelsesfilosofi lægger man vægt på det, der virkelig skaber værdi, i modsætning til uhensigtsmæssige ledelsesteorier, hvor alt fokus er på at opnå resultater. For at skabe reel værdi for virksomheden kræver det, at kreativiteten frigives, og at det ikke kun er stjernerne på skuldrene, der tæller, men derimod det afgørende samspil mellem mennesker, uanset deres position.

Dette perspektiv belyses ved hjælp af hjerneforskning og klinisk psykologi, hvor begreber som tilknytning, selvbillede, affektregulering, lyst og behov integreres i en ledelsesmæssig kontekst.

Hvem f….. gider at høre om cybersikkerhed, på en hverdag?
Dybest set har vi ikke lyst til at høre om stigningen i cyberangreb mod danske virksomheder, og det faktum, at 95% af alle vellykkede angreb skyldes menneskelige fejl, gør det ikke ligefrem mere interessant.

Derfor har journalisten og IT-forbrugeren Anders Lund Madsen sammen med data-gidselforhandleren Michael Andersen sammensat et interaktivt show, der på en underholdende måde øger fokus på og interessen for cybersikkerhed.

Hvordan bruger hackerne egentlig metoder og psykologisk manipulation til at udnytte IT-forbrugerens kærlighed til informationsteknologi, og hvordan kan cybersikkerhed bidrage til vores mentale sundhed? Disse spørgsmål vil de to herrer kaste lys over, mens publikum gennemgår en relevant og underholdende træning i opmærksomhed fra øverste hylde.

Når Anders og Michael kalder showet “Cybersikkerhed for sjov,” så skyldes det, at cybersikkerhed faktisk kan være underholdende, uden at gå på kompromis med indhold og sikkerhed.

De fleste af os er ikke klar over, at vi har fjender på nettet. Mens cyberangreb tidligere var begrænset til stat mod stat, har kriminelle nu overtaget og angriber både virksomheder og privatpersoner.

I dette foredrag belyser Michael Andersen de udfordringer, som både private og virksomheder står overfor i øjeblikket, når de konfronteres med angreb fra cyberkriminelle. Han deler også oplysninger om de grupper, der aktuelt opererer i Danmark.

Men du bliver også inviteret med på hemmelige undercover operationer, hvor Michael og hans team har til opgave at teste virksomheders robusthed mod hackerangreb ved selv at udføre angreb. Her beskriver Michael, hvordan de fysisk trænger ind i virksomhederne, hvorfor de stjæler skraldespande, og hvordan de bruger forskellige gadgets til at lamme en hel organisation.

I sommeren 2021 blev 900 hoteller i Norden ramt af et omfattende cyberangreb, hvor deres data blev taget som gidsler. Denne betydningsfulde begivenhed afslørede Michael Andersen som gidselforhandleren bag operationen. Efter denne afsløring åbnede Michael Andersen dørene til en dybt hemmelig verden, hvor statsstøttede kriminelle fra lande som Rusland, Kina, Nordkorea og Iran truer og angriber danske virksomheder i stigende grad. Og det er netop denne verden, du nu kan få indblik i..

Alt begyndte den 9. juni 2021 kl. 10:31, hvor beredskabsalarmen hos Michael Andersen gik af. Dette markerede begyndelsen på et af Nordens mest omfattende cyberangreb rettet mod en supply chain.

I dette fascinerende foredrag tager Michael Andersen sit publikum med tilbage i tiden, 14 dage ind i et warroom, og giver indblik i, hvad der egentlig foregår bag de lukkede døre. Han deler detaljer om, hvordan man forhandler med gidseltagerne, hvordan man etablerer en kriseorganisation, hvilke efterretninger der var tilgængelige, og hvordan fjenden så ud.

Normalt hører vi sjældent om angreb, hvor virksomheder og offentlige organisationers data tages som gidsler. Derfor har offentligheden kun få oplysninger om angrebene på virksomheder som BAUHAUS, COOP, Salling Group, ILLUM, Vestas, Demant, Choice Hotels, ISS og mange flere. Dette foredrag giver derfor et unikt indblik i en ellers meget lukket og hemmelighedsfuld verden.

Videointerview

Forespørg booking på

Michael Andersen

Udfyld formulararen med dine oplysninger og vi vil kontakte dig hurtigst muligt på din forespørgsel. Du er også velkommen til at ringe til Cecilie.

  • Dækker hele Danmark
  • Også uden for Danmarks grænser
  • +10 års erfaring inden for branchen
  • Gratis og uforpligtende forespørgsel