Danmarks komiske troubadour

Dan Andersen

Dan Andersen er hele danmarks komiske troubadur, der både fyrer jokes på guitarstrengende, og inviterer ærligt og åbent ind til foredrag om indre og ydre kampe i hans liv.

Dan Andersen
Book forespørgsel

Dan kan bl.a. bookes til:

  • Foredrag
  • Comedy
  • Vært / Konferencier
  • Talks / Debat

Booking af Dan Andersen

Dan Andersen begyndte sin karriere inden for stand-up tilbage i 1997. Siden da har han stået på stort set alle typer af scener – fra to paller i en ørkenbase i Afghanistan til Bøgescenen og Royal Arena. Dan Andersen optræder både med sit velkendte spektakulære guitarshow og med foredrag hvor han, med humor, deler ud af sine personlige erfaringer med et liv med angst og depression. Ligeledes har han kæmpet en kamp med fertilitetsbehandlinger pga. nedsat sædkvalitet. Derudover har han nedsat hørelse og går til daglig med høreapparat. Alle disse emner kan være i spil når Dan Andersen holder foredrag.

Men du kender helt sikker Dan Andersen som den guitarspillende, bredsmilet komiker der, unden at prale, har været med i stort set alt, der er værd at tale om i dansk comedy blandt andet Comedy Aid, Stand.up,dk, ZULU Open Mic mv. Han er kendt for at have en stærk forbindelse til sit publikum, der falder pladask for hans mix af musikalske toner og jokes. Hans sange har efterhånden opnået kultstatus på YouTube med flere end 3 millioner visninger.

Du skal booke Dan Andersen fordi…
Når Dan fyrer jokes af på strengene, er der ikke et øje tørt. Om det er gråd på baggrund af grin eller hans guitar evner, er underordnet – for god stemning, det er du sikret. Det er du ligeledes sikret, hvis du ønsker en aften med Dan Andersen som foredragsholder. For trods emner, der måske ikke altid er stemningsopløftende, har Dan evnen til at formidle dem opløftende og underholdende med komikken som fortællerform.

I en tid hvor perfekthedskulturen hersker, kan det være en befrielse at høre Dan fortælle åbent og ærligt. Dan Andersens fornemeste opgave er at formilde budskabet at – alle kan lære af at leve med sine skavanker og vi er alle gode nok, men der findes intet quickfix og kuren er i bund og grund, at det ikke skal kureres.

Dan Andersen har floreret rundt næsten alle steder på den danske comedyscene. Han har blandt andet optrådt ved Comedy Aid, Stand.up,dk, ZULU Open Mic mv.

Han kan også tælle flere one-man shows som Holder 100 (2007), Dan Andersen På Vippen (2019) og i januar 2024, er han endnu engang aktuel med hans nyes musikalske comedyforedrag Nedsat sædkvalitet, Nedsat hørelse, Opsat far! (2024). Her kan du opleve Dan Andersen dele ud af de begrænsninger han har måtte stå til ansigt til ansigt med igennem hans voksen liv, samt rejsen til accept.

Derudover står han bag podcastene Fjernsyn for mig – podcasten der handler om og anmelder tv samt Hakkedrengene – Podcasten der hylder de store actionklassikere fra 80’erne og 90’erne.

I 2021 og 2022 har man blandt andet kunne opleve Dan Andersen i følgende Tv-programmer: Zulu Surprise, Stjerner i trøjen, På tværs af Danmark, Danmarks indsamling DR 2022 og Beat Diabetes.

Stand up er sjovt – Stand up med musik er endnu sjovere. Og Danmarks komikalske
troubadur fletter mesterligt de to ting sammen, når han med sin trofaste guitar om halsen, mixer stand up med sjove sange.

Med Dan Andersen får du et charmerende, selvironisk og nærværende show med
udgangspunkt i publikum, hvor alle kan være med. For når Dan tager udgangspunkt i sig selv og sine egne oplevelser med livet, kærligheden og ofte lidt disharmoniske parforhold, så minder det sjovt nok om noget, vi alle sammen kender.

Foredrag med Dan Andersen

Dan Andersen aldrig bange for at dele ud af sine personlige historier og erfaringer, og han gør det altid med humor. Han har lavet et liv med angst og depression, ligesom han har kæmpet en kamp med fertilitetsbehandlinger pga. nedsat sædkvalitet. Derudover har han nedsat hørelse og går til daglig med høreapparat. Alle emnerne kan være i spil når Dan Andersen holder foredrag.

Han fortæller opløftende, underholdende om seriøse emner og bruger komikken som fortælleform, så det bliver sjovt og vedkommende og bruger sin humor og sit talent til at formidle svære emner.

I en tid hvor perfekthedskulturen hersker, kan det være en befrielse at høre Dan fortælle åbent og ærligt omkring Indlæggelse, piller, diagnoser ligesom og forsøge at formidle budskabet at – alle kan lære af at leve med sine skavanker og vi er alle gode nok, men der findes intet quickfix og kuren er i bud og grund at det ikke skal kureres

Dan Andersen har tidligere talt med sine personlige erfaringer i diverse tv-programmer, herunder Go´Aften Danmark, i sit eget TV-program Misbrug, angst og andre sjove ting” og det personlige one-man show: ”Dan Andersen på Vippen”

Når Dan taler om angst og depression fortæller han om sin turbulente tid med angst og depression, der i sidste ende førte til indlæggelse, samtidig med at skulle passe karrieren som komiker.

Dan tager os med helt tilbage til barndommen, hvor de første tegn på en psykisk ubalance melder sig. Det bliver en næsten livslang rejse og søgen efter svar, der måske ikke findes. Hvor stammer angsten fra? Hænger det sammen med stand-uppen? Og er det nødvendigt at vide? Det er en personlig historie om mislykkede og angstfyldte forhold og en svær depression. En jungle af psykologer, læger, diagnoser og tonsvis af piller og deres bivirkninger. Hør hvordan han kom igennem det, og hvordan han lærte at leve med angsten, og hvad han gør i dag.

Når Dan taler om hans hørehandikap, taler hans åbent og ærligt om skammen og tabuet om at være og føle sig defekt. For når man som et forholdsvist ungt menneske skal gå med høreapparat, opdager man pludselig hvor tabubelagt det er ”Det er da kun noget for gamle mennesker… ” ”Hvad tænker alle andre?” Det kan føles både pinligt og skamfuldt. Derudover er der den fysiske tilvænning til høreapparatet, hjernen er på konstant overarbejde.

Det er en rejse for at skulle acceptere sit handikap. Men det kan vise sig at være en gave, at få den hjælp man har brug for. Som med alle andre handikap, store som små, er det vigtigt at få sat fokus på det og får det aftabuiseret – så vi alle kan tale åbent og ærligt omkring det

Dan Andersen har været på en længere rejse i hans liv, med store ønske om at få børn. Som efterhånden mange andre mænd har Dan nedsat sædkvalitet og må som mange andre, sammen med hans kæreste, gennem en fertilitetsbehandling. Når Dan taler om denne rejse inviterer han publikum med helt tæt på – Både i den fysiske- og psykiske rejse.
Han taler om at føle sig mindre som en mand, hvad gør man når Det seksuelle og romantiske bliver mekanisk og klinisk?

Når man er i fertilitetsbehandling, bliver utrolig mange mennesker involveret i en meget privat ting og det der burde være den mest naturligste ting i verden, bliver pludselig taget ind i et laboratorie og det kan føles meget pinligt og akavet. I dag er Dan Andersen blevet far til en skøn og smuk datter.

Videointerview

Forespørg booking på

Dan Andersen

Udfyld formulararen med dine oplysninger og vi vil kontakte dig hurtigst muligt på din forespørgsel. Du er også velkommen til at ringe til Cecilie.

  • Dækker hele Danmark
  • Også uden for Danmarks grænser
  • +10 års erfaring inden for branchen
  • Gratis og uforpligtende forespørgsel