Unik og lunefuld underholder

Anders Lund Madsen

En alt omfavnende underholder, moderator, vært, foredragsholder og alt derimellem.

Anders Lund Madsen
Book forespørgsel

Anders kan bl.a. bookes til:

 • Foredrag
 • Vært / Konferencier
 • Talks / Debat
 • Quiz / Banko
 • Anders optræder også på engelskOptræder på engelsk

Booking af Anders Lund Madsen

Anders Lund Madsen har, siden han var en ung mand​, arbejdet ekstensivt indenfor både avis-, fjernsyns-, radio- og podcastmedierne​. ​Anders Lund Madsen​s superevne er stemning, og han er verdens mester i at følge selv de sværeste emner til dørs.

Der findes ikke et menneske med mere sikre hænder og en roligere tilgang til at formidle fra scenen til publikum end Anders Lund Madsen. Han er aldrig nervøs, men derimod tålmodig, fornuftig og pålidelig. Han kommer aldrig for sent, og han kan altid sine ting. Derudover er han intelligent, hvilket er en fordel, hvis man for eksempel ønsker at få svært tilgængeligt stof formidlet på en underholdende måde, uden at det bliver pjattet.

Du skal booke Anders Lund Madsen fordi…

Anders gør dårlig stemning god, og god stemning endnu bedre. Han gør det velforberedt og vedholdende, og han giver aldrig op, før alle er tilfredse. Samlet set kan man anse Anders Lund Madsen, som manden man kan booke til at formidle stortset alt – og det bliver ikke kedeligt, det er garanteret.

Anders Lund Madsen kan blandt mange andre ting, være vært, moderator, ordstyrer mv. Derudover kan holder han foredrag om:

 • Målrettet /skræddersyet optræden i samarbejde med kunden – Jo værre, jo bedre. Jo svære, jo sjovere.
 • Det kan ikke gå galt – Anders på slap line, krydret med quiz.
 • Bæredygtighed & klimabevisthed, Atomkraft – ikke fordi kan hævder at være blevet klimaekspert.
 • Døden, aktiv dødhjælp. selvmord & livets svære perioder –uden at knuge forsamlingen sammen til en hård kugle af sortsyn.
 • Cybersikkerhed for sjov – oplysning om den psykologiske side hackerangreb – sammen med datagidselsforhandler Michael Andersen.
 • Snak om alting – i sammen med broderen Peter Lund Madsen.

Anders er uddannet journalist og har oplyst og underholdt mennesker i mange år. Det hele begyndte tilbage i 1994 med et foredrag for bestyrelsen for Hovedstadens Trafikselskab med den frække titel “Mit liv som buspassager.” Siden da er det gået støt fremad. Men som det ofte er tilfældet i showbizz, har der været op- og nedture.

Et af de laveste punkter var nok et 90 minutters lysbilledforedrag for de frivilligt isolerede i Horsens Statsfængsel. Her valgte 8 ud af 24 isolerede at forblive isolerede frem for at lytte til Anders Lund Madsens spændende beretning om sin karriere. De, der dukkede op, besluttede at snakke med hinanden under hele foredraget. Til sidst da Anders spurgte, om der var nogen spørgsmål, sagde en af fangerne: “Ja, kan du ikke sige noget om dig selv?” Det fik dem alle til at bryde ud i latter.

På den anden side af spektret var den legendariske HIMMS-kongres i Las Vegas, hvor Anders fascinerede en stor forsamling af internationale sundhedsøkonomer, der måske var lidt desorienterede, om vigtigheden af ikke at tage alt for alvorligt. Under sin præsentation mimede han endda en elevationsseng i segmentet “ikoniske medicinske hjælpemidler.” Men der har været mange andre begivenheder imellem. For at sige det mildt, kan Anders formilder næsten alt – til næsten alle.

Sideløbende med alt dette har Anders også arbejdet med comedy, radio, podcast og ikke mindst tv. Senest har han produceret dokumentarserierne “På tirsdag skal jeg dø,” der omhandler aktiv dødshjælp, og “Atomkraft ja tak,” der undersøger moderne udfordringer inden for global energiforsyning, begge for Danmarks Radio.

Og så har han syv børn. Prøv lige at stik den.

Anders Lund Madsens evne til at formidle og skabe god stemning er ikke kun synlig i hans egne shows og programmer. Han fungerer også som moderator, hvor han styrer debatter og begivenheder som Folkemødet. Derudover er han ambassadør for foerninger som Angstforeningen og Epilepsiforeningen. Med sit rolige sind og en fantastisk forståelse for scenen og publikum, formår Anders at gøre selv de mest komplekse emner let forståelige og underholdende. Han udfordrer og fascinerer også sit publikum med sine egne foredrag.

Anders Lund Madsen er en populær moderator til blandt andet begivenheder som Folkemødet på Bornholm, hvor han har haft sin gang siden dens start. Hans fleksibilitet og brede viden gør ham i stand til at tackle emner i alle størrelser. Anders har en unik evne til at bryde svært forståelige emner ned til hverdagssprog så alle kan forstå dem. Ligesom han har evnen til, og aldrig er bange for, at stille de skarpe og relevante spørgsmål. Med Anders som moderator, kan du umuligt gå galt i byen.

Anders Lund Madsen er en erfaren og pålidelig vært med over 20 års erfaring inden for en bred vifte af genrer. Han er ikke den mest flamboyante eller højtråbende vært derude, men han er uden tvivl den mest pålidelige.

Du kan placere ham i værtsrollen blot en time før showstart, og alt vil forløbe gnidningsfrit. Anders Lund Madsen er det sikre valg, hvis du ønsker, at dit arrangement skal forløbe perfekt. Han sørger for, at publikum føler sig afslappede og underholdt, samtidig med at tiden holdes, opgaverne udføres, og alle deltagerne efterlades tilfredse.

Ja, der er sørme også en quiz. Den er fleksibel alt efter behov, og der er præmier til vinderne, og hvis det skal være, så kan Anders Lund Madsens kone, der optræder som havfrue, være præmieuddeler

Anders & Anders – Podcast
Atomkraft, Ja Tak! (2022) programserie DR1
På tirsdag skal jeg dø (2022) programserie på DR1
Jeg vil dø (2018) programserie på DR1
Anders & Anders (2016-2019), Podcast i samarbejde med Anders Breinholt
Du skal dø (2013), programserie på DR1
Det Nye Talkshow (2009-2011), DR2
Gæster fra Rødby – Komik! Musik! Mystik! (2009)
Helt alene (2009), programserie på DR2
Enden er nær (2007)
De Sorte Spejdere (2005 til 2008​), P3​
Mr. Nice Guy Teaterforestilling med Peter Lund Madsen(2004)
Zirkus Nemo​ (1999-2016)
Taxa-Madsen, DR1 (1996)

Foredrag med Anders Lund Madsen

Hvem f….. gider at høre om cybersikkerhed, på en hverdag?
Dybest set har vi ikke lyst til at høre om stigningen i cyberangreb mod danske virksomheder, og det faktum, at 95% af alle vellykkede angreb skyldes menneskelige fejl, gør det ikke ligefrem mere interessant.

Derfor har journalisten og IT-forbrugeren Anders Lund Madsen sammen med data-gidselforhandleren Michael Andersen sammensat et interaktivt show, der på en underholdende måde øger fokus på og interessen for cybersikkerhed.

Hvordan bruger hackerne egentlig metoder og psykologisk manipulation til at udnytte IT-forbrugerens kærlighed til informationsteknologi, og hvordan kan cybersikkerhed bidrage til vores mentale sundhed? Disse spørgsmål vil de to herrer kaste lys over, mens publikum gennemgår en relevant og underholdende træning i opmærksomhed fra øverste hylde.

Når Anders og Michael kalder showet “Cybersikkerhed for sjov,” så skyldes det, at cybersikkerhed faktisk kan være underholdende, uden at gå på kompromis med indhold og sikkerhed.

Dette er kundens store tur. Det er det modsatte af fri leg, for her er emnet givet – af jer/dig. Og det kan i sagens natur være hvad som helst. Det kan tillige være så længe som helst og endog også hvor som helst.
Hvis fx en virksomhed, der producerer kloakerings løsninger til arktiske områder er ved at forberede et arrangement for leverandørerne, og man så mangler et indlæg om hygiejnen i et historisk perspektiv – og man samtidig gerne vil have et rar dag, hvor alle føler sig godt tilpas, når de kører hjem, da er det en fortræffelig ide at sende bud efter Anders Lund Madsen.

Ikke fordi han ved noget om hygiejne i et historisk perspektiv, men fordi han gerne vil finde ud af det – plus at han evner at gøre det både klogt og sjovt samtidig, og så får kunden den gode oplevelse, de ønsker.
Han holder meget af at skræddersy sin optræden og tilegner sig med glæde nye informationer og bruger med fornøjelse energi på at sætte sig ind i selv svært tilgængelige emner. Jo værre, jo bedre. Jo sværere, jo sjovere. Hit med det. Det dødssyge behøver måske lidt mere knofedt, det decideret umulige kræver ligefrem et ekstra formøde. Men det bliver med garanti godt i enden.

Anders Lund Madsen vil meget gerne have udfordrende opgaver, jo værre jo bedre, og det er mere end okay at forvente formøder og eventuelle brainstorms i forbindelse med dette.
Fordi han synes, det er sjovt. Og fordi han holder af at lære nyt. Og fordi han er virkelig god til at formidle.

Dette er Den Store Tur. Det er fri leg. Det er hvis man ønsker sig noget godt til sig selv, til sine medarbejdere, sine venner, sine medlemmer eller sine kunder – og man har ikke et specifik emne selv.

Anders er tillige en humørfyldt foredragsholder. Hans historiske foredrag hedder Det Kan Ikke Gå Galt og handler, som titlen antyder, om, at det ikke kan gå galt.
Det er et foredragenes svar på allroundkrydderiet, og ligesom allroundkrydderiet gør det alting lidt bedre og får det hele til ligesom at glide ned. Foredraget varer mellem 45 minutter og halvanden time og kan tilpasses ethvert emne, tema og problem samt enhver virksomhed, organisation og forsamling. Der er ovenikøbet en quiz til sidst, hvor man vinder en præmie, og bagefter er alle i bedre humør, og det er ikke engang lyv.

Anders tilbyder også foredrag om bæredygtighed og klimabevidsthed i en usikker verden, men han prøver ikke at give sig ud for at være en klimaekspert eller en ekspert i selvforsyning. Han er hverken veganer eller prepper. Sagen er, Anders har været dybt involveret i at dække og udforske jordens udvikling inden for områder som klima, miljø, energi, mangfoldighed og generelt “hvordan-synes-I-selv-det-går?” siden 80’erne i hans arbejde som journalist.

Engagementet stammer helt fra barndommen med en far, der var ingeniør og opfinderen af Varmestolen og Den Termiske Mannequin. Det spænder sig over ungdommelighedens medlemskab af Greenpeace i sommeren ’83, med besættelsen af den britiske ambassade som dramatisk højdepunkt og hen til den seneste dokumentarserie, DRs Atomkraft Jatak. Anders har fulgt og forholdt sig til sin planet hele livet, og summen af disse erfaringer og observationer kan nu høstes i et foredrag. Foredraget er igen individuelt tilpasset og kan opleves på en måde, hvor tilhøreren bibringes en større erkendelse af problemernes omfang, uden at de går i panik og bliver vanvittig deprimeret bagefter. For der lys for enden af tunnellen! Og man får jo ikke en masse børn, hvis man er sikker på, at Jorden er ved at gå under i næste uge, vel?

I den alvorlige afdeling tilbyder Anders foredrag om emner relateret mod livets sværeste perioder og døden ligefrem, baseret på sine talrige programserier i radio, skrift og fjernsyn om emnet. Foredraget tilpasses modtageren, og Anders trækker her på sin erfaring med at formidle svært tilgængelige problemstillinger uden at knuge forsamlingen sammen til en hård kugle af sortsyn og tristesse.

Anders har i årtier formidlet emner som død, selvmord, ensomhed og psykiske lidelser med respekt – men uden berøringsangst. Han mestrer den svære samtale i en grad, der gør selv utålelige emner tålelige. Også her spiller humoren en ikke ringe rolle, om end der er længere imellem latterorkanerne, hvilket nok også er okay. Og igen: Hellere et formøde ekstra end en skuffet forventning bagefter.

Videointerview

Forespørg booking på

Anders Lund Madsen

Udfyld formulararen med dine oplysninger og vi vil kontakte dig hurtigst muligt på din forespørgsel. Du er også velkommen til at ringe til Cecilie.

 • Dækker hele Danmark
 • Også uden for Danmarks grænser
 • +10 års erfaring inden for branchen
 • Gratis og uforpligtende forespørgsel