Fabelagtig historiefortæller

Poul Nesgaard

Paul Nesgaard er en udødelige figur indenfor den danske film- og mediebranche. Derudover er han også en ekstrem dygtig formilder og historiefortæller. Han er i stand til at trække på personlige oplevelser og historier fra sin lange karriere, hvilket giver hans foredrag en unik og autentisk dimension.

Poul Nesgaard
Book forespørgsel

Poul kan bl.a. bookes til:

  • Foredrag
  • Talks / Debat

Booking af Poul Nesgaard

Poul Nesgaard er en bemærkelsesværdig skikkelse inden for kulturlivet, film og medieverdenen. Han blev født den 19. juni 1952 på Frederiksberg og voksede op på en præstegård i Københavns Nordvestkvarter. Hans livshistorie er præget af en usædvanlig rejse fra ungdommelig rebelskhed til en imponerende karriere.

Poul Nesgaard trådte ind i rampelyset som journalist og blev en markant stemme hos Danmarks Radio i en periode, der strakte sig fra 1968 til 1992. Han har også haft betydelige roller som bestyrelsesmedlem for Det Danske Filminstitut, TV 2 og som medlem af Det Kunstneriske Råd for DR. I 1992 blev han udnævnt til rektor for Den Danske Filmskole, hvor han satte sit præg på filmskoleverdenen i hele 23 år.

Poul Nesgaard er ikke blot en imponerende skikkelse inden for medieverdenen og filmuddannelse; han er også en dygtig foredragsholder af høj kaliber. Hans evne til at fange sit publikums opmærksomhed og formidle sine tanker og erfaringer, er bemærkelsesværdig. Med sin karriere, der spænder over årtier i mediebranchen og filmverdenen, bringer Poul en skattekiste af viden og indsigt til sine foredrag. Han er i stand til at formidle komplekse emner på en letforståelig måde, hvilket gør hans foredrag både informative og underholdende. Poul Nesgaard’s foredrag er præget af hans karakteristiske charme og humor, der får publikum til at føle sig involveret og engageret. Han er i stand til at trække på personlige oplevelser og historier fra sin lange karriere, hvilket giver hans foredrag en unik og autentisk dimension.

Ja, det er sandt. Han lever stadig!
Poul Nesgaard voksede op i en præstegård, blev smidt ud af gymnasiet allerede i 1.G, og fyldte sit drengeværelse med reptiler. Men et brev fra hans storebror ændrede hans livsbane radikalt. 23 år i DR som den frække og nyskabende TV- og radiovært, instruktør, forfatter og redaktør, førte ham fra troens på én gang poetiske og fromme verden til verdslighedens konkrete virkelighed med stål indfattede briller og fyldte askebægre. Fra verdens – og hans egen – pubertet i 1968, til et liv drevet af den uskyldige nysgerrighed, hvor tanke og handling blev synkroniseret i legendariske formater som Ungdomsredaktionen, Baggårdsredaktionen, I Sandhedens Tjeneste, Bamse Planeten, Flid, Fedt og Snyd – bliv til noget stort mens du er lille, og ikke at forglemme Jul og Grønne Skove alias Hullet i Jorden. Programmer som gjorde ham kendt, elsket og hadet i det ganske land. Noget der startede som en gimmick førte langsomt til endnu et markant vendepunkt i hans liv. Han blev rektor for Den Danske Filmskole, der er en af de fineste filmskoler i verden, og blev der i 22 år, modtog ridderkors fra både Danmark og Norge, blev uden skyggen af en uddannelse adj. Professor ved Ålborg Universitet og gjorde sig i det hele på de bonede gulve i diverse bestyrelser, etc. .

Han har haft en betydningsfuld rolle i prægningen af dansk mediehistorie og samarbejdet med andre legendariske personligheder som Nulle Nykjær Jørgensen, Thomas Winding, Elith Nørreholm og Søren Kragh Jacobsen. Poul Nesgaard er en levende legende, der stadig er aktiv og klar til at dele sin livshistorie og indsigt med nutidens publikum med en dyb forståelse for fortidens resonanser. Han er en fascinerende og inspirerende skikkelse, hvis historier skal høres.

Bestyrelsesmedlem:

TV2
Det Danske Filminstitut (i 90’erne og aktuelt næstformand)
Formand for bestyrelsen for Dansk Norsk Samarbejde
Karriere i DR:

Begyndte i DR i 1969
Skabte og arbejdede på en række bemærkelsesværdige programmer og redaktioner, herunder Ungdomsredaktionen, Baggårdsredaktionen, Kajplads 114, I Sandhedens Tjeneste, Flid, FEDT og Snyd, Bliv til noget stort, mens du er lille, Bamse på planeten, Jul og Grønne Skove og meget mere.
Arbejdede også inden for børne- og ungdomsradio.
Rektor for Den Danske Filmskole:

Rektor for Den Danske Filmskole fra 1992 til 2014.
Freelance i DR:

Efter rektorperioden arbejdede freelance i DR, hvor han bidrog til programmer som Næste Uges TV, De Uaktuelle Nyheder og 4. Division på P1 med mere.

Foredrag med Poul Nesgaard

Hvem og hvad gemmer sig bag mennesket, myten og fænomenet Poul Nesgaard? Som præstesøn med et utal af skiftende identiteter, mediebegivenheder og en barnlig opfindsomhed, blev han en af Danmarks mest betydningsfulde provokatører og kulturbærere i 70’erne for børn, i 80’erne for unge og dermed en inspirationskilde for flere generationer af voksne.

Historien begynder på 4. sal i en præstegård på Østerbro, hvor han delte sit børneværelse med en samling reptiler. Med hans karakteristiske stålindfattede briller begav han sig ind i de kreative cirkler, der fulgte efter oprøret i 1968, og han gennemgik en forunderlig transformation fra at være en skæv figur i DR til at blive en fremtrædende kulturpersonlighed. Han indtog en højtravende plads i DR’s Monopolets Helte, men hans rejse var kun begyndelsen.

Uden formel uddannelse har Poul Nesgaard haft en af de mest bemærkelsesværdige karrierer i moderne dansk kulturliv. Han gik fra at blive smidt ud af gymnasiet til at blive adjungeret professor emeritus ved universitetet.

Han var en pioner, der kom før navne som Michael Moore, Kasper Kristensen, Michael Bertelsen og Mads Brygger. Han blev formet af et blomstrende samarbejde med andre legendariske skikkelser som Nulle Nykjær Jørgensen, Thomas Winding, Elith Nørreholm, Søren Kragh Jacobsen og mange flere.

Poul Nesgaard’s foredrag, Måske er det nu, de opdager, at jeg ikke kan noget, er en dybtgående, underholdende og eksistentiel rejse gennem livet, døden, angsten, modet og alt det, der ligger imellem. Samtidig får du indblik i en lang række hidtil utalte anekdoter, herunder de begivenheder, der fulgte i kølvandet på den kontroversielle julekalender Jul og Grønne Skove, som i folkebevidstheden blot er kendt som Poul og Nulle i Hullet.

Videointerview

Forespørg booking på

Poul Nesgaard

Udfyld formulararen med dine oplysninger og vi vil kontakte dig hurtigst muligt på din forespørgsel. Du er også velkommen til at ringe til Cecilie.

  • Dækker hele Danmark
  • Også uden for Danmarks grænser
  • +10 års erfaring inden for branchen
  • Gratis og uforpligtende forespørgsel